Turisti majú na Podpoľaní nové informačné centrum

NETKY.SK • 11 Jún 2012, 11:36 • 2 min
Turisti majú na Podpoľaní nové informačné centrum

Turisti majú na Podpoľaní nové informačné centrum - Cestovanie O zaktivizovanie cestovného ruchu a turizmu na Podpoľaní sa v poslednom čase snaží niekoľko tamojších samospráv. V Hriňovej napríklad len pred niekoľkými dňami otvorili nové turistické informa

slovakia

left justify in out

img

O zaktivizovanie cestovného ruchu a turizmu na Podpoľaní sa v poslednom čase snaží niekoľko tamojších samospráv. V Hriňovej napríklad len pred niekoľkými dňami otvorili nové turistické informačné centrum (IC). Vedenie mesta si tiež mnohé sľubuje od vzniku oblastnej organizácie cestovného ruchu (CR) s názvom Turistický Novohrad a Podpoľanie, ktorú v marci založilo 29 zástupcov miest a obcí okresov Lučenec, Poltár, Veľký Krtíš a Detva a deväť podnikateľských subjektov.
      "Cieľom organizácie je vytvoriť štandardné európske podmienky na rozvoj cestovného ruchu v regióne Novohrad, Krtíšsko a Podpoľanie a aj týmto spôsobom zvýšiť zamestnanosť a zabezpečiť sociálno-ekonomickú stabilitu regiónu," povedal pre TASR predseda Združenia miest a obcí Novohradu Milan Spodniak.
      Jedným z prostriedkov, ako to dosiahnuť, je zvýšiť kvalitu i kvantitu poskytovaných služieb v cestovnom ruchu. "Je to pre nás výzva a zároveň záväzok," pripomenul.
      Podľa neho región štyroch stredoslovenských okresov disponuje značným, doposiaľ len málo využitým turistickým potenciálom. "V existujúcich i pripravovaných ubytovacích kapacitách by sme chceli časom dosiahnuť až 500.000 ubytovaní ročne," uviedol. V súčasnosti sa počet prenocovaní v regióne pohybuje okolo 70.000 ročne.
      Podporiť cestovný ruch priamo pod Poľanou by malo aj novovzniknuté informačné centrum v Hriňovej. Obyvatelia i návštevníci regiónu tak dostali pred začínajúcou letnou turistickou sezónou skvelý darček. V centre totiž nájdu množstvo informačných materiálov o meste a Podpoľaní a zakúpiť si môžu aj výrobky miestnych majstrov ľudovej umeleckej výroby. "Centrum chceme využívať aj na prezentáciu výroby ľudových remeselníkov," povedal primátor Hriňovej Stanislav Horník.
      K existujúcim 756 lôžkam na Podpoľaní pribudne už onedlho ďalších asi 100. Miestna akčná skupina (MAS) Podpoľanie totiž prednedávnom schválila pre 19 podnikateľov v cestovnom ruchu granty na vytváranie nových ubytovacích kapacít do desať miest. V súčasnosti sa ešte čaká na podpis Poľnohospodárskej platobnej agentúry.
      "Počítame, že prvých asi 50 miest bude k dispozícii už pred budúcoročnou letnou turistickou sezónou a ďalších 50 lôžok vznikne postupne o ďalší rok," uviedla pre TASR manažérka MAS Podpoľanie Elena Jankovičová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies