Turisti budú môcť navštíviť prísne chránenú časť národného parku

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 13:40 • 2 min
Turisti budú môcť navštíviť prísne chránenú časť národného parku

POPRAD/DOBŠINÁ – Priaznivci turistiky a Slovenského raja sa budú môcť v sobotu 1. augusta dostať do chránenej časti národného parku.

slovakia

left justify in out

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj pripravuje v spolupráci s Klubom slovenských turistov Dobšiná a Krajskou organizáciou cestovného ruchu (KOCR) jedinečný prechod Slovenským rajom. Ako informovala Miroslava Revajová Vávrová, asistentka OOCR Slovenský raj, turisti sa stretnú v sobotu dopoludnia o 9:30 pri vstupe do Zejmarskej rokliny – Biele Vody. Tešiť sa podľa nej môžu na turistický zážitok, čaká ich roklina, Geravy, Gačovské skaly a Dedinky.

 

Pre tých, ktorým je dostupnejší národný park zo severnej časti, pripravila OOCR Slovenský raj v spolupráci s Klubom slovenských turistov Spišské Tomášovce a KOCR alternatívnu trasu. „Najbližšiu augustovú sobotu sa môžu stretnúť ráno o 8:00 pred reštauráciou v Spišských Tomášovciach a vydať sa Slovenským rajom cez Sedlo nad Klauzami a Predný hýľ smerom na Geravy, kde sa pripoja k skupine z Bielych Vôd. Odtiaľ po krátkom oddychu a občerstvení pokračujú v spoločnej trase na Gačovské skaly,“ vysvetlila asistentka OOCR Slovenský raj. 

 

Milovníci prírody a Slovenského raja majú zabezpečený bezpečný prechod územím v 5. stupni ochrany prírody s turistickým sprievodcom. „Tešíme sa na všetkých milovníkov prírody. Národný park Slovenský raj disponuje mnohými krásami, ktoré sa dajú objavovať a spoznávať celý život a my k tomu chceme prispieť,“ dodala predsedníčka OOCR Slovenský raj Erika Oravcová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies