Turista uhasil horiace spovednice svätenou vodou

NETKY.SK • 20 Jún 2019, 09:44 • 2 min
Turista uhasil horiace spovednice svätenou vodou

VIEDEŇ - Viedenský kostol dominikánskeho rádu mohol skončiť ako Notre-Dame, nebyť duchaprítomného turistu, ktorý na nič nečakal a konal.

slovakia

left justify in out

Keď muž zbadal, ako horia dve spovednice, okamžite zasiahol. Na svoju záchrannú akciu využil „dostupné zdroje“, schmatol nádobu so svätenou vodou a hasil.

 

img

 

Podľa polície sa kostol pokúsili zapáliť doposiaľ neznámi podpaľači zámerne. K incidentu došlo ešte 12. júna. Rozsah škôd predstavený dominikánov vo Viedni Günter Reitzi zatiaľ neuviedol.

 

Dodal však, že napriek veľmi netradičnému použitiu svätenej vody je za promptný zásah turistu vďačný, mohlo to skončiť oveľa horšie. "Som vďačný za to, že sa oheň ďalej nešíril," poznamenal.

 

img

 

Viedenský hasičský zbor uviedol, že keď po ohlásení požiaru dorazili na miesto hasiči, nebolo už čo ratovať - požiar bol uhasený.

 

Polícia prípad vyšetruje, ale zatiaľ nemá informácie o štátnej príslušnosti turistu - záchrancu svätostánku dominikánov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies