Turista spadol do rieky Hornád zo sedemmetrovej výšky

NETKY.SK • 12 August 2014, 17:33 • 2 min
Turista spadol do rieky Hornád zo sedemmetrovej výšky

POPRAD - Horskí a leteckí záchranári majú za sebou náročné popoludnie v Slovenskom raji. Najskôr potreboval ich pomoc 62-ročný český turista, ktorý spadol do Hornádu zo sedemmetrovej výšky.

slovakia

left justify in out

Muž si pri páde zranil hlavu, zlomil predlaktie ľavej ruky a pravdepodobne si zlomil aj rebrá a pomliaždil hrudník, informovala Horská záchranná služba. Horskí záchranári zraneného ošetrili a požiadali o pomoc leteckých záchranárov. Po prílete vrtuľníka spustili k zranenému mužovi lekára.

 

V čase odchodu horských záchranárov do Prielomu Hornádu dostali záchranári ďalšie hlásenie o páde turistky na dno Strakovho vodopádu v Kláštorskej rokline. Päťdesiatsedemročná Slovenka spadla približne z rovnakej výšky ako český turista. Žena ostala krátko po páde v bezvedomí. Pri páde si tiež poranila tvár, kľúčnu kosť a hrudník. Na pomoc jej odišla druhá skupina záchranárov, ktorí zranenú ženu ošetrili. Kým prvá skupina záchranárov ošetrovala muža v Prielome Hornádu spoločne s lekárom Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, vrtuľník odletel s horským záchranárom na palube do Kláštorskej rokliny, odkiaľ previezli zranenú ženu na lúku pri Tomášovskom výhľade. 

 

Následne sa vrtuľník vrátil do Prielomu Hornádu, odkiaľ vyzdvihol už ošetreného českého turistu, aby sa vrátil pre zranenú turistku. Oboch zranených následne záchranári naložili na palubu vrtuľníka a transportovali ich na ďalšie ošetrenie do popradskej nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona