Turista sa stratil v horách. Aby prežil, jedol eukalyptus a pil vodu z rieky

NETKY.SK • 5 Január 2018, 10:45 • 2 min
Turista sa stratil v horách. Aby prežil, jedol eukalyptus a pil vodu z rieky

Julio Ascui sa minulý piatok vydal na peší výlet do jedného z austrálskych národných parkov a nikomu zo svojich blízkych o tom nepovedal. Keď sa dlhší nevracal, rodina spolu s policajtmi rozbehli pátraciu akciu. Muža našli po piatich dňoch, vyhladovaného a dehydrovaného, našťastie však živého.

slovakia

left justify in out

Ascui pochádza z Chile a do hôr chodí rád, píše server Novinky.cz.  "Vyráža každý víkend. Uvedomuje si riziká, teraz sa však muselo niečo pokaziť," povedal Daily Mailu jeho bratranec Luis. 

 

Dcéra Jessica Ascui-Ordonezová  prezradila, že je veľmi neobvyklé, aby nepovedal, kam má namierené. "Na facebooku sme našťastie našli, že zdieľal fotky z národného parku Grampians," povedala.

 

Do pátrania sa zapojilo viac než 50 policajtov a veľa rodinných príslušníkov. Zatúlaného muža našli v stredu neďaleko dedinky Halls Gap. Keď sa ho záchranári pýtali, ako sa cíti, povedal, že skvele, akurát má nehorázny smäd.

 

V imrovizovaných podmienkach uprostred prírody si musel poradiť. Aby prežil, pil vodu z rieky, jedol aukalyptus a spal pod skalným previsom. 

 

Policajtka Karen Baineová povedala, že Ascui schudol osem kilogramov, na nohách mal škrabance, bol dehydrovaný a veľmi hladný. Okamžite ho previezli do nemocnice. 

 

"Hneď, ako ho stretnem, ho objímem. A potom dostane poza uši," neskrýval rozporuplné reakcie bratranec Luis.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies