Turek Cakir hlavným rozhodcom semifinále Argentína - Holandsko

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 08:45 • 2 min
Turek Cakir hlavným rozhodcom semifinále Argentína - Holandsko

RIO DE JANEIRO - Druhé semifinále na 20. MS v Brazílii medzi Argentínou a Holandskom zverila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) tureckému hlavnému rozhodcovi Cüneytovi Cakirovi. Informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pre 37-ročného Cakira to bude už tretí súboj na turnaji, keď predtým rozhodoval remízové stretnutia Brazília - Mexiko (0:0), resp. Rusko - Alžírsko (1:1) v skupinách. Turek je iba druhým mužom za posledných 40 rokov z "krajiny polmesiaca", ktorý sa predstavil finálovom turnaji. V roku 1974 v Nemecku rozhodoval jeho krajan Dogan Babacan. Má bohaté skúsenosti z Ligy majstrov aj Európskej ligy, v roku 2012 viedol finále MS klubov FIFA a aj semifinále EURO 2012 medzi Portugalskom a Španielskom. Nerobí mu vo veľkých zápasoch problém vytiahnuť červenú kartu, v marci minulého roku takto nahneval Sira Alexa Fergusona z Manchestru United, keď vylúčil Naniho v súboji LM s Realom Madrid. V apríli 2012 v semifinále LM vylúčil Johna Terryho v súboji Chelsea Londýn - FC Barcelona, a vo finále MS klubov FIFA medzi Chelsea a Corinthiansom poslal predčasne pod sprchy Garyho Cahilla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies