Turecký vicepremiér: Spor s Haagom sa nedotkne Holanďanov ani podnikateľov

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 16:52 • 2 min
Turecký vicepremiér: Spor s Haagom sa nedotkne Holanďanov ani podnikateľov

ANKARA - Diplomatická kríza medzi Ankarou a Haagom nespôsobí problémy Holanďanom a ani podnikateľskému sektoru. Povedal to dnes v Istanbule turecký vicepremiér Mehmet Šimšek.

slovakia

left justify in out

Spor medzi oboma krajinami vypukol po tom, ako Holandsko počas uplynulého víkendu znemožnilo dvom členom tureckej vlády vystúpiť na politických zhromaždeniach v Rotterdame. Zhromaždenia sa konali pred aprílovým referendom o posilnení prezidentských právomocí.

Prístup Holandska k tureckým ministrom vzápätí turecký prezident Recep Tayyip Erdogan prirovnal k "pozostatkom nacizmu", čo už odsúdila nielen holandská diplomacia, ale aj viaceré členské krajiny EÚ a tiež Európska komisia.

Turecko zároveň v reakcii na celú kauzu pozastavilo ešte v pondelok všetky diplomatické kontakty na vysokej úrovni s Holandskom.






 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies