Turecký súd rozhodol o treste sýrskych pašerákov, ktorí prispeli aj k smrti trojročného Ajlana Kurdího

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 11:33 • 2 min
Turecký súd rozhodol o treste sýrskych pašerákov, ktorí prispeli aj k smrti trojročného Ajlana Kurdího

ANKARA - V prípade smrti trojročného sýrskeho utečenca Ajlana Kurdího a štyroch ďalších ľudí pôjdu dvaja sýrski prevádzači do väzenia na 50 mesiacov (štyri roky a dva mesiace).

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom turecký súd, informovala dnes turecká štátna tlačová agentúra Anadolu. Snímka Ajlanovho nehybného telíčka, ako leží na tureckej pláži tvárou dole, vyburcovala svetovú verejnosť a upozornila ju na utečeneckú krízu, názorne dokladajúc rozsah utrpenia migrantov, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

Turecký súd odsúdil oboch Sýrčanov za pašovanie ľudí, ale zbavil ich obvinenia, že zavinili úmyselne svojou nedbanlivosťou smrť chlapca a ďalších štyroch ľudí. Keď sa počas plavby z tureckého Bodrumu na grécky ostrov Kos potopil vlani čln s utečencami, zahynuli okrem Ajlana aj jeho brat Galip a matka oboch chlapcov. Vďaka uvedenej snímke venovali médiá veľkú pozornosť osudu tejto rodiny, z ktorej prežil iba otec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies