Turecký súd oslobodil väzneného novinára z denníka Cumhuriyet, ďalší štyria ostávajú naďalej vo väzbe

NETKY.SK • 26 September 2017, 07:35 • 2 min
Turecký súd oslobodil väzneného novinára z denníka Cumhuriyet, ďalší štyria ostávajú naďalej vo väzbe

ISTANBUL - Súd v Istanbule nariadil v pondelok prepustenie Kadriho Gürsela, komentátora hlavného tureckého opozičného denníka Cumhuriyet, ktorý počká na záver svojho procesu na slobode.

slovakia

left justify in out

Agentúra Anadolu informovala, že štyria ďalší zamestnanci denníka vrátane šéfredaktora Murata Sabuncua a investigatívneho novinára Ahmeta Šika zostanú vo vyšetrovacej väzbe. Pojednávanie odložili na 31. októbra.

 

Prokuratúra obvinila 19 zamestnancov denníka a tvrdí, že spoločnosť Cumhuriyet prevzali podporovatelia exilového duchovného Fethullaha Gülena, ktorého Ankara obviňuje zo zosnovania vlaňajšieho neúspešného pokusu o vojenský prevrat v Turecku.

 

Denník Cumhuriyet mal podľa prokuratúry poslúžiť ako nástroj útokov na prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Okrem toho údajne podporoval aj činnosť teroristických skupín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies