Turecký súd nariadil Facebooku zablokovať stránky urážajúce proroka Mohameda

NETKY.SK • 26 Január 2015, 10:48 • 2 min
Turecký súd nariadil Facebooku zablokovať stránky urážajúce proroka Mohameda

ANKARA - Turecký súd nariadil spoločnosti Facebook, aby zablokovala stránky, ktoré podľa neho urážajú proroka Mohameda. Pohrozil zablokovaním prístupu k celej sociálnej sieti, ak nevyhovie, informovala dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa nej nariadeniu súdu predchádzala žiadosť tureckej prokuratúry. Spoločnosť Facebook sa k prípadu zatiaľ nevyjadrila.

 

Ide o najnovší zásah tureckej justície voči materiálom vnímaným ako urážka náboženského cítenia v krajine, ktorej vláda sa opiera o islamskú agendu.

 

Turecká prokuratúra začala nedávno vyšetrovať sekulárne noviny Cumhuriyet. Tento denník zverejnil výňatky z francúzskeho satirického magazínu Charlie Hebdo, ktorého redakcia sa stala terčom teroristického útoku. Premiér Ahmet Davutoglu obvinil noviny Cumhuriyet z "poburovania".

 

Pri streľbe, ktorú začiatkom tohto mesiaca rozpútali v parížskej redakcii týždenníka Charlie Hebdo bratia Said a Chérif Kouachiovci, zahynulo spolu 12 ľudí. Po masakre v redakcii v ďalších dňoch nasledovali v Paríži ešte dva útoky, ktoré spáchal ďalší islamista, Amédy Coulibaly. Všetky tri útoky si vyžiadali dovedna 17 obetí na životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies