Turecký prezident sľúbil zrušenie výnimočného stavu, ak vyhrá voľby

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 07:07 • 2 min
Turecký prezident sľúbil zrušenie výnimočného stavu, ak vyhrá voľby

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sľúbil zrušenie výnimočného stavu v krajine, ak opätovne zvíťazí v nadchádzajúcich voľbách.

slovakia

left justify in out

"V prípade, že budem na tomto poste pokračovať po 24. júni, mojou prvou prácou bude zrušiť výnimočný stav," povedal Erdogan v noci na štvrtok.

 

V Turecku sa 24. júna budú konať prezidentské i parlamentné voľby. "Výnimočný stav nemá najmenší vplyv na kampaň. Mali by mi dať jediný príklad. Kde a ktorú kampaň blokoval výnimočný stav? Naopak, tento výnimočný stav je bezpečnostným opatrením na ochranu regiónov ohrozených terorizmom," dodal turecký prezident.

 

V predchádzajúcich rozhovoroch Erdogan naznačil, že výnimočný stav prehodnotí a že by mohol byť zrušený. Teraz však prvýkrát uviedol, že ho zruší.

 

Výnimočný stav v krajine vyhlásili po pokuse o štátny prevrat, ku ktorému došlo v júli 2016. Ankara z pokusu o prevrat viní niekdajšieho Erdoganovho spojenca, kazateľa Fethullaha Gülena, ktorý žije v USA. Gülen účasť na prevrate popiera.

 

Prezidentské a parlamentné voľby sa po prvý raz v histórii krajiny budú konať súčasne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona