Turecký prezident schválil zloženie novej vlády

NETKY.SK • 24 November 2015, 14:05 • 2 min
Turecký prezident schválil zloženie novej vlády

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes schválil novú vládu vedenú doterajším premiérom Ahmetom Davutoglom.

slovakia

left justify in out

Nový kabinet vzišiel z predčasných parlamentných volieb, ktoré sa v Turecku konali 1. novembra a ktorých víťazom sa stala Strana spravodlivosti a rozvoja (AKP). Išlo pritom o druhé parlamentné voľby v priebehu jedného roka. Ich vypísanie bolo nutné vzhľadom na to, že AKP v júnových voľbách prišla o väčšinu v parlamente a jej snaha nájsť si po voľbách koaličného partnera bola neúspešná.

 

Ako informovala agentúra Reuters, bývalý minister financií Mehmet Šimšek bol vymenovaný za jedného z podpredsedov vlády a bude mať na starosti celú oblasť ekonomiky.

 

Reuters upozornil, že členom vlády nie je šéf rezortu ekonomiky v doterajšej vláde Ali Babacan.

 

Do kresla ministra zahraničných vecí sa vracia Mevlüt Čavušoglu, ktorý tento post zastával do júnových parlamentných volieb.

Ministrom hospodárstva sa stal Mustafa Elitaš a ministerstvo financií bude viesť Naci Agbal - obaja sú považovaní za ľudí blízkych prezidentovi Erdoganovi. Ministrom energetiky sa stal prezidentov zať Berat Albayrak, dodal Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona