Turecký prezident sa pre zabitých moslimov pýtal na Obamu

NETKY.SK • 13 Február 2015, 17:21 • 2 min
Turecký prezident sa pre zabitých moslimov pýtal na Obamu

ANKARA - - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok skritizoval americkú vládu i samotného prezidenta Baracka Obamu za neodsúdenie tohtotýždňovej vraždy troch moslimských študentov v Severnej Karolíne.

slovakia

left justify in out

Erdogan vo štvrtok počas návštevy Mexika zdôraznil, že Washington musí zaujať postoj, no podotkol, že ich mlčanie je "výpovedné". Ako ho cituje agentúra AP, "pýtam sa pána Obamu, kde ste pán prezident?" Ešte donedávna turecký premiér má s Obamom dlhodobo napäté vzťahy pre nespokojnosť s americkým postupom voči kríze v Sýrii.

 

Ozbrojený muž pri univerzite v meste Chapel Hill zabil 23-ročného študenta, jeho o dva roky mladšiu manželku a jej devätnásťročnú sestru. Príčinou streľby bol údajne dlhodobý susedský spor o parkovanie. Zabití moslimovia pritom nepatrili k žiadnym radikálom a všetci traja boli zapojení do humanitárnych projektov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona