Turecký prezident Erdogan sa po čistkách stretne s predsedom Ústavného súdu

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 12:19 • 2 min
Turecký prezident Erdogan sa po čistkách stretne s predsedom Ústavného súdu

Istanbul - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan je pripravený stretnúť sa s predsedom Ústavného súdu Zühtüom Arslanom. Oznámila to štátna rozhlasová a televízna spoločnosť (TRT).

slovakia

left justify in out

Pôjde o ich prvé osobné stretnutie od minulotýždňového pokusu o vojenský prevrat v Turecku, po ktorom vypukli v krajine čistky, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Prepustených bolo takmer 3000 sudcov a prokurátorov a zadržaní boji dvaja členovia Ústavného súdu, ktorý je najvyšším justičným orgánom krajiny. Údajne boli stúpencami moslimského duchovného Fethullaha Gülena, ktorý podľa Ankary stál za pokusom o prevrat. Gülen sa zdržiava v USA, ktoré Turecko požiadalo o jeho vydanie.

 

Turecký prezident vyhlásil v stredu v krajine trojmesačný výnimočný stav. Očakáva sa, že turecký parlament dnes popoludní toto jeho rozhodnutie schváli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies