Turecký premiér: Uskutočnenie dnešných vzdušných útokov proti IS nikto nepotvrdil

NETKY.SK • 24 September 2014, 11:53 • 2 min
Turecký premiér: Uskutočnenie dnešných vzdušných útokov proti IS nikto nepotvrdil

ANKARA - Na dnešné letecké útoky proti cieľom organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii nebol využitý ani vzdušný priestor Turecka, ani americká letecká základňa neďaleko juhotureckého mesta Incirlik. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie kancelárie tureckého premiéra Ahmeta Davutogla.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) Rámí Abdal Rahmán predtým uviedol, že lietadlá, ktoré zaútočili západne od kurdského mesta Kobané, známeho aj pod názvom Ajn al-Arab, prileteli v smere od Turecka, neboli však sýrske. Zatiaľ sa nevie, čie lietadlá útoky uskutočnili.
      

Okrem SOHR nikto letecké útoky v uvedenej oblasti nepotvrdil a agentúra Reuters nemohla správu SOHR nezávisle overiť. Koalícia vedená Spojenými štátmi zaútočila v utorok na ciele IS a iných islamistických organizácií na severe a východe Sýrie stíhačkami, bombardérmi, bezpilotnými lietadlami a strelami s plochou dráhou letu Tomahawk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies