Turecký premiér prirovnal Netanjahua k parížskym útočníkom

NETKY.SK • 15 Január 2015, 14:02 • 2 min
Turecký premiér prirovnal Netanjahua k parížskym útočníkom

ISTANBUL - Turecký premiér Ahmet Davutoglu prirovnal svojho izraelského kolegu Benjamina Netanjahua k islamistickým militantom, ktorí uskutočnili minulý týždeň útoky v Paríži, pričom povedal, že rovnako spáchal zločiny proti ľudskosti.

slovakia

left justify in out

Davutoglu na tlačovej konferencii vo štvrtok uviedol, že izraelské bombardovanie Gazy a útok na tureckú flotilu v roku 2010, pri ktorom zahynulo desať Turkov, sú na jednej úrovni s parížskymi útokmi, pri ktorých zahynuli aj nakupujúci v židovskom supermarkete. Tieto vyjadrenia prichádzajú v čase slovných prestreliek medzi predstaviteľmi oboch krajín. Izraelský ultrapravicový minister zahraničia Avigdor Lieberman naposledy v stredu nazval tureckého prezidenta Tayyipa Erdogana "antisemitským hulvátom" za to, že skritizoval Netanjahuovu prítomnosť na nedeľnom pochode solidarity v Paríži.

 

Tureckí lídri odsúdili útok na parížsky satirický týždenník Charlie Hebdo, kde extrémisti postrieľali 12 ľudí, varovali však pred rastúcou islamofóbiou v Európe, ktorá by mohla podľa neho viesť k násiliu. Davutoglu sa zúčastnil aj na parížskom zhromaždení, ktorý označil za pochod proti terorizmu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies