Turecký premiér pripustil možnosť uvalenia sankcií na Rusko, ak to bude nutné

NETKY.SK • 8 December 2015, 12:54 • 2 min
Turecký premiér pripustil možnosť uvalenia sankcií na Rusko, ak to bude nutné

ANKARA - Turecký premiér Ahmet Davutoglu pripustil, že Turecko by v nevyhnutnom prípade mohlo uvaliť na Rusko sankcie. Informovala o tom dnes agentúra Reuters, podľa ktorej turecká vláda o možných reštrikciách voči Rusku diskutovala v pondelok na svojom zasadaní. Davutoglu však súčasne potvrdil, že Ankara zostáva rokovaniam s Moskvou otvorená.

slovakia

left justify in out

Rusko uvalilo na Turecko sankcie v súvislosti s incidentom z 24. novembra, keď turecká stíhačka F-16 v pohraničí medzi Sýriou a Tureckom zostrelila ruský stíhací bombardér Su-24, ktorý bol na misii na podporu pozemných operácií sýrskej armády voči protivládnym povstalcom.

 

Rusko v reakcii na to pristúpilo k celému radu diplomatických opatrení a ekonomickým sankciám. Rusko tak napríklad od 1. januára zakáže dovoz celého radu tureckých tovarov, zníži počet pracovných povolení pre tureckých autoprepravcov a pozastaví rokovania o investíciách v obchode a službách. Počínajúc 1. decembrom platí medzi oboma krajinami zákaz charterových letov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies