Turecký premiér: EÚ neplní prísľuby z dohody o migrantoch

NETKY.SK • 20 August 2016, 16:26 • 2 min
Turecký premiér: EÚ neplní prísľuby z dohody o migrantoch

ISTANBUL - Turecký premiér Binali Yildirim vyzval dnes Európsku úniu, aby splnila prísľuby, ktoré dala jeho krajine v rámci dohody zameranej na zastavenie prílevu migrantov do Európy.

slovakia

left justify in out

Yildirim podľa agentúry AP uviedol, že EÚ ešte stále musí poskytnúť Turecku financie na zlepšenie životných podmienok približne troch miliónov sýrskych utečencov v krajine a zaviesť bezvízový styk pre tureckých občanov.

 

Predseda tureckej vlády pred zástupcami zahraničných médií v Istanbule vyhlásil, že je "nespravodlivé" očakávať od Ankary realizáciu dohody bez toho, aby Turecko dostalo to, čo mu bolo sľúbené.

 

Plány na liberalizáciu vízového režimu narazili na problémy v súvislosti s tým, že Turecko odmieta Európskou úniou požadované zmeny vo svojich protiteroristických zákonoch v čase, keď čelí viacerým zintenzívneným bezpečnostným hrozbám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies