Turecký premiér Davutoglu zrušil po výbuchu v Ankare plánovanú cestu do Bruselu

NETKY.SK • 18 Február 2016, 08:12 • 2 min
Turecký premiér Davutoglu zrušil po výbuchu v Ankare plánovanú cestu do Bruselu

ANKARA - Turecký premiér Ahmet Davutoglu zrušil po dnešnom bombovom útoku vo vládnej štvrti Cankaya v Ankare svoju plánovanú cestu do Bruselu, kde mal rokovať s predstaviteľmi členských krajín Európskej únie o riešení migračnej krízy. Informovala o tom spravodajská televízia CNN Türk.

slovakia

left justify in out

Pri bombovom útoku na armádny konvoj v hlavnom meste Turecka prišlo podľa oficiálnych zdrojov o život najmenej päť ľudí a ďalších desať utrpelo zranenia. Príčinou explózie bola zrejme bomba umiestnená v aute.

 

Turecký minister spravodlivosti Bekir Bozdag sa na jednej zo sociálnych sietí nechal počuť, že išlo o odsúdeniahodný "teroristický útok". Súčasne vyjadril sústrasť pozostalým, uviedla agentúra DPA.

 

Turecká vláda uvalila po atentáte informačné embargo z dôvodu ochrany národnej bezpečnosti, ktoré sa však nevzťahuje na oficiálne komuniké.

 

K explózii došlo pred objektom letectva neďaleko sídla tureckého parlamentu. Na záberoch televíznych spoločností bolo vidieť požiar, stúpajúci dym a početné sanitky v okolí miesta výbuchu.

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil.

 

V minulosti sa turecké bezpečnostné alebo ozbrojené sily stali terčom útokov aktivistov mimo zákon postavenej Strany kurdských pracujúcich (PKK), džihádistov z tzv. Islamského štátu (IS) alebo sympatizantov ultraľavicových teroristických zoskupení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona