Turecký najvyšší súd zamietol pokus opozície o odvolanie referenda

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 13:55 • 2 min
Turecký najvyšší súd zamietol pokus opozície o odvolanie referenda

ANKARA - Turecký najvyšší správny súd zamietol dnes pokus hlavnej opozičnej Republikánskej ľudovej strany (CHP) odvolať sa voči výsledku referenda o posilnení prezidentských právomocí zo 16. apríla.

slovakia

left justify in out

CHP spochybnila toto referendum vzhľadom na množstvo zaznamenaných volebných nezrovnalostí, medzi ktoré patrí predovšetkým rozhodnutie štátnej volebnej rady akceptovať aj hlasy bez oficiálnych pečiatok.

 

Nezrovnalosti počas hlasovania, ktoré vyústilo v tesné víťazstvo tábora za posilnenie právomocí prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, zaznamenali aj medzinárodní pozorovatelia.

 

Rada štátu, ktorá slúži ako posledná inštancia na odvolanie v správnych prípadoch, dnes zamietla žiadosť CHP o anulovanie kontroverzného rozhodnutia štátnej volebnej rady, oznámila štátna tlačová agentúra Anadolu. Rada štátu uviedla, že nemá jurisdikciu nad rozhodnutím volebnej rady.

 

Aj predchádzajúce odvolanie CHP proti výsledku referenda u volebného orgánu bolo zamietnuté.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona