Turecký minister zahraničných vecí vyjadril obavy z rasistických nálad v EÚ

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 07:44 • 2 min
Turecký minister zahraničných vecí vyjadril obavy z rasistických nálad v EÚ

BERLIN - Turecký minister zahraničných vecí Ahmet Davutoglu počas nedeľňajšej návštevy Nemecka vyjadril obavy z rasistických nálad v EÚ. Vyjadril sa tak krátko po začiatku súdneho procesu v Mníchove s členkou neonacistickej bunky, ktorá má svedomí životy niekoľkých prisťahovalcov z Turecka.

slovakia

left justify in out

Davutoglu zároveň poukázal na "arogantný prístup" súdenej, čo podľa šéfa tureckej diplomacie zle dopadlo na rodiny obetí. Počas návštevy v Nemecku sa so svojim rezortným kolegom Guidom Westerwellem zároveň zhodol na potrebe znovuoživenia rokovaní o vstupe Ankary do EÚ. V spoločnom vyhlásení deklarovali "veľký turecký pokrok v oblasti demokracie, ľudských práv a vlády zákona".

"My ako Turecko máme obavy z narastajúcej xenofóbie a krajne pravicového sentimentu po ekonomickej kríze v Európe. EÚ vznikla ako mierový projekt, no aktuálny vývoj je zdrojom obáv nás všetkých," povedal Davutoglu, podľa ktorého panuje v momentálnych vzťahoch s EÚ stagnácia."Snáď otvoríme ďalšiu prístupovú kapitolu, na jar neprichádza jedným kvetom," dodal vplyvný minister vo vláde premiéra Recepa Tayyipa Erdogana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies