Turecký minister zahraničných vecí obvinil EÚ z "nepriateľstva voči Turecku"

NETKY.SK • 15 August 2016, 07:45 • 2 min
Turecký minister zahraničných vecí obvinil EÚ z "nepriateľstva voči Turecku"

BERLÍN - Turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu vyčíta Európskej únii "nepriateľstvo voči Turecku". Pre dnešné vydanie nemeckého denníka Bild tiež znova vyjadril sklamanie, že jeho krajina nedostala väčšiu podporu po pokuse o prevrat spred mesiaca. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Usilovali sme sa toľko, ako sotva nejaká iná krajina, splniť všetky podmienky na vstup do EÚ. Ale teraz zo strany častí EÚ zažívame len vyhrážanie, urážky a úplnú blokádu. Pýtam sa: Čoho sme sa dopustili? Prečo existuje toto nepriateľstvo voči Turecku?" povedal Čavušoglu.

 

Šéf tureckej diplomacie okrem toho opätovne zopakoval požiadavku na liberalizáciu vízového režimu medzi EÚ a Tureckom, ktorá uviazla najmä na požiadavkách únie na reformu tureckých protiteroristických zákonov.

 

Nemecké médiá Čavušoglu obvinil priamo z "manipulovania a dezinformácií". "Spravodajstvo v Nemecku, aj u vás v novinách Bild, je zamerané smerom, ktorý nemá nič spoločné s realitou v Turecku," vyhlásil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies