Turecký futbalista čelil obvineniu z propagácie terorizmu, väzeniu však unikol

NETKY.SK • 8 November 2016, 13:36 • 2 min
Turecký futbalista čelil obvineniu z propagácie terorizmu, väzeniu však unikol

ISTANBUL - Turecký futbalista Deniz Naki z treťoligového Amedsporu sa vyhol päročnému väzeniu po tom, čo štátny žalobca stiahol obvinenia voči jeho osobe týkajúce sa propagácie terorizmu na sociálnych sieťach. Agentúru DPA o tom informoval člen nemeckého parlamentu Jan van Aken.

slovakia

left justify in out

Naki sa v utorok postavil pred súd v Diyarbakire, pojednávanie však nečakane zrušili po tom, čo žalobca uznal, že hráč má právo na slobodu prejavu. Súd akceptoval jeho žiadosť o zastavení celého procesu.

 

Štátna prokuratúra predtým oznámila, že Naki zavesil na sociálnu sieť sedem príspevkov, v ktorých mal povzbudzovať k nenávisti a nepriateľstvu voči skupine inou skupinou, ktorá niesla odlišné charakteristiky kvôli jej regiónu, či ktorá by ohrozila dôveru obyvateľov regiónu voči Tureckej republike. Zároveň mal otvorene propagovať teroristickú organizáciu PKK/KCK.

 

Dvadsaťsedemročný Naki odmietol obvinenia so slovami, že chcel iba zdieľať mierové posolstvá. Podľa Van Akena je zastavenie súdneho procesu znamením, že medzinárodný tlak na Turecko zaúčinkoval. Súdne pojednávanie navštívil aj pozorovateľ z nemeckej ambasády v Ankare.

 

Naki v minulosti hral za nemecké kluby St. Pauli a Paderborn, v Turecku obliekal aj dres prvoligového Genclerbirligi. V roku 2016 dostal od Tureckého futbalového zväzu dištanc na 12 zápasov za šírenie ideologickej propagandy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona