Turecký expert: Strelec z nočného klubu je profesionálny zabijak

NETKY.SK • 3 Január 2017, 11:19 • 2 min
Turecký expert: Strelec z nočného klubu je profesionálny zabijak

ISTANBUL - Turecké médiá s odvolaním sa na bezpečnostných odborníkov dnes uviedli, že muž, ktorý v istanbulskom nočnom klube zabil na silvestrovskej párty 39 ľudí, ďalších takmer 70 zranil a z miesta činu ušiel, je vysoko profesionálny zabijak.

slovakia

left justify in out

 

V angličtine vychádzajúci denník Daily News citoval tureckého experta na boj proti terorizmu Abdullaha Agara - podľa neho spôsob, akým atentátnik počas útoku postupoval, ukazuje, že "je určite zabijak a pravdepodobne strieľal do ľudí už predtým".

Agar podľa denníka povedal, že "útočník je odhodlaný, lojálny, praktický, chladnokrvný znalec a vie, ako dosiahnuť svoj cieľ... pravdepodobne strieľal zo zbrane v skutočných oblastiach konfliktov".

 



Útočník z istanbulského nočného klubu Reina, ozbrojený zbraňou s dlhou hlavňou, zabil v nedeľu 1. januára v skorých ranných hodinách najprv policajta a civilistu pred klubom, potom vtrhol dnu a pálil na viacerých ľudí. Podľa odhadu ich tam bolo okolo 600.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies