Turecký prezident poveril zostavením vlády premiéra Davutogla

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 19:22 • 2 min
Turecký prezident poveril zostavením vlády premiéra Davutogla

ANKARA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan poveril dnes zostavením vlády doterajšieho premiéra Ahmeta Davutogla, ktorý tak viac ako mesiac po parlamentných voľbách môže vstúpiť do rokovaní s prípadnými koaličnými partnermi, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Náš prezident poveril dnes pána Ahmeta Davutogla zostavením 63. (tureckej) vlády," uviedol na Twitteri Davutoglov hovorca Ibrahim Kalin.
     

Politické strany majú teraz 45 dní na vytvorenie vlády. Ak sa im v tejto lehote vládu zostaviť nepodarí, budú musieť byť vypísané predčasné voľby.
     

Vládnuca islamistická Strana spravodlivosti a rozvoja (AKP), založená Erdoganom, na ktorej čele momentálne stojí Davutoglu, stratila v júnových voľbách po 13 rokoch samostatnej vlády parlamentnú väčšinu a je nútená rokovať o zostavení koalície. AKP získala 258 z 550 parlamentných kresiel. Na to, aby mohla vládnuť samostatne, jej chýba 18 kresiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies