Tureckom otriasol výbuch, nastražená nálož v aute si vyžiadala 11 zranených

NETKY.SK • 12 September 2016, 13:13 • 2 min
Tureckom otriasol výbuch, nastražená nálož v aute si vyžiadala 11 zranených

ISTANBUL - Výbuch vo východotureckej provincii Van si dnes vyžiadal 11 zranených. Informovala o tom turecká agentúra Dogan. Správy o obetiach na životoch neboli bezprostredne k dispozícii.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP pripomenula, že útok sa odohral v deň, keď moslimovia na celom svete začínajú sláviť sviatok obetovania, íd al-adhá. Turecké médiá informovali, že výbuch spôsobila v aute nastražená nálož. Automobil bol zaparkovaný asi 200 metrov od budovy, kde sídlia úrady rovnomennej provincie. Neďaleko sa nachádza aj sídlo miestnej pobočky vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP). Jej poslanec Burhan Kayatürk pre televíziu CNN Türk pripustil, že útok bol zrejme namierený proti AKP.

 

V provincii Van veľmi aktívne pôsobí v Turecku zakázaná Strana kurdských pracujúcich (PKK). Turecko v posledných mesiacoch zažilo niekoľko útokov pripisovaných PKK, ale aj džihádistickej organizácii Islamský štát, ešte stále ovládajúcej časti územia susednej Sýrie a Iraku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies