Turecko zostrelilo stíhačku sýrskeho letectva za narušenie vzdušného priestoru

NETKY.SK • 23 Marec 2014, 15:41 • 2 min
Turecko zostrelilo stíhačku sýrskeho letectva za narušenie vzdušného priestoru

ISTANBUL - Turecká armáda zostrelili dnes stíhačku sýrskeho letectva, ktorá prenikla do vzdušného priestoru Turecka.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes turecký premiér Recep Tayyip Erdogan.
      

"Sýrske lietadlo narušilo náš vzdušný priestor. Naše stíhačky typu F-16 vyštartovali a lietadlo zostrelili. Prečo? Pretože, ak dôjde k narušeniu nášho vzdušný priestoru, úder bude silný," povedal Erdogan v Istanbule na mítingu svojej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP) pred komunálnymi voľbami vypísanými na 30. marca. Podľa agentúry Reuters tak potvrdil medializované informácie viacerých tureckých médií, ktoré o zostrelení sýrskeho stroja informovali už dnes predpoludním.
      

Incident potvrdila aj sýrska štátna televízia odvolávajúca sa na zdroj z prostredia sýrskej armády, ktorá zostrelenie svojho stroja označila za "očividnú agresiu" s tým, že lietadlo sýrskej armády uskutočňovalo útok proti povstalcom na území Sýrie. Pilot sa podľa sýrskej televízie stihol katapultovať.
      

Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii dopadlo zostrelené lietadlo na územie Sýrie.
      

Sýrska armáda zvádza od piatka boj s povstalcami o kontrolu hraničného prechodu Kasab, pričom vláda prezidenta Bašára Asada tvrdí, že povstalci svoju ofenzívu uskutočňujú s vojenským krytím zo strany tureckej armády.
      

Televízna stanica islamistického hnutia Hizballáh, al-Manar, informovala, že na zostrelenie sýrskeho lietadla vystrelili turecké sily dve rakety z územia Turecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies