Turecko: Zemetrasenie si vyžiadalo najmenej tri obete a vyše 100 zranených

NETKY.SK • 20 Máj 2011, 06:18 • 2 min
Turecko: Zemetrasenie si vyžiadalo najmenej tri obete a vyše 100 zranených

Turecko: Zemetrasenie si vyžiadalo najmenej tri obete a vyše 100 zranených

slovakia

left justify in out

img

Najmenej tri obete a viac ako 100 zranených si vyžiadalo zemetrasenie s magnitúdou 5,9, ktoré vo štvrtok večer postihlo západnú časť Turecka. Informovali o tom dnes miestne úrady.
      Zemetrasenie spôsobilo aj zrútenie niekoľkých budov vrátane jednej mešity. Obyvatelia pred polnocou v panike utekali zo svojich domovov do ulíc.
      Observatórium Kandilli v Istanbule uviedlo, že zemetrasenie postihlo provinciu Kütahya o 23.15 h miestneho času (22.15 h SELČ) a jeho epicentrum ležalo v blízkosti mesta Simav.
      Dvaja ľudia vrátane jednej osoby, ktorá v panike vyskočila z okna, prišli o život práve v tomto meste, povedal novinárom turecký minister životného prostredia Veysel Eroglü. Staršia žena zomrela po infarkte v meste Inegol, oznámili miestne úrady.
      V Simave hospitalizovali 79 ľudí, väčšinou tých, ktorí v panike vyskočili z okien alebo balkónov, alebo utrpeli šok. Jeden zo zranených je vo vážnom stave.            
      Po hlavnom otrase nasledovala séria dotrasov, z ktorých mal najsilnejší magnitúdu 4,6. Väčšina obyvateľov v postihnutej oblasti strávila noc vo svojich autách po tom, čo ich miestne úrady varovali pred návratom do svojich domovov.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona