Turecko zbrojí na hranici so Sýriou, vojna je zrejme na spadnutie

NETKY.SK • 9 Október 2012, 11:54 • 2 min
Turecko zbrojí na hranici so Sýriou, vojna je zrejme na spadnutie

Turecko zbrojí na hranici so Sýriou, vojna je zrejme na spadnutie - Politika Turecko vyslalo najmenej 25 ďalších bojových lietadiel F-16, aby posilnilo svoju leteckú základňu Dyarbakir na juhovýchode krajiny v situácii stupňujúceho sa napätia so susednou

slovakia

left justify in out

img

Turecko vyslalo najmenej 25 ďalších bojových lietadiel F-16, aby posilnilo svoju leteckú základňu Dyarbakir na juhovýchode krajiny v situácii stupňujúceho sa napätia so susednou Sýriou. Dnes o tom informovala agentúra AP s odvolaním sa na tureckú tlačovú agentúru Dogan. 

Veliteľ tureckých ozbrojených síl dnes vykonal kontrolu jednotiek na hranici so Sýriou, ktorá sa minulý týždeň stala miestom delostreleckých a mínometných útokov oboch strán po tom, ako sýrske ostreľovanie pripravilo o život piatich civilistov. 

V kľúčovej oblasti v blízkosti hraníc s Tureckom, ktorá je v súčasnosti pod kontrolou sýrskej vlády, aj dnes pokračovali boje medzi vládnymi jednotkami a sýrskymi povstalcami. V pondelok pristála v tureckej provincii Hatay sýrska mínometná strela, Turecko reagovalo odvetnou paľbou na Sýriu.

Krok Ankary možno vnímať aj ako doplnenie tureckých ozbrojených síl pozdĺž hranice s Irakom, konštatuje agentúra AP. Turecké stíhačky v nedeľu zasiahli kurdské ciele v dvoch cezhraničných náletoch na severe Irakum.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies