Turecko zaznamenalo prvé straty od začatia vojenskej operácie v Sýrii

NETKY.SK • 7 September 2016, 08:24 • 2 min
Turecko zaznamenalo prvé straty od začatia vojenskej operácie v Sýrii

ISTANBUL - Dvaja tureckí vojaci dnes zahynuli a päť ďalších sa zranilo pri bojoch s príslušníkmi extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) v severnej Sýrii. S odvolaním sa na vládne zdroje z Ankary o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Obete i zranených si vyžiadali dva raketové útoky na turecké tanky, uviedla turecká agentúra DHA s odvolaním sa na vyhlásenie ozbrojených síl. Dejiskom útoku bolo okolie severosýrskej dediny ar-Rái.

 

Turecké médiá priniesli aj informáciu, že o život prišli v bojoch s IS i dvaja členovia Slobodnej sýrskej armády a ďalší dvaja sa zranili.

 

Spravodajská stanica BBC v tejto súvislosti napísala, že ide zrejme o prvé straty na tureckej strane od otvorenia vojenskej operácie tureckej armády v Sýrii pred dvoma týždňami.

 

Turecké jednotky a s nimi spriaznení sýrski povstalci v nedeľu oznámili, že vyhnali extrémistov IS z posledného pásu územia, ktorý kontrolovali pri hraniciach Turecka. Podľa agentúry Anadolu sa povstalcom zo Slobodnej sýrskej armády za podpory tureckých tankov a lietadiel podarilo "vyčistiť" od bojovníkov IS územie medzi severosýrskymi pohraničnými mestami Azáz a Džarábulus.

 

Turecké tanky od 24. augusta podnikli už dva vpády do pohraničného regiónu v sýrskej provincii Aleppo. V spolupráci s miestnymi povstalcami - prevažne Arabmi a Turkménmi bojujúcimi pod zástavou Slobodnej sýrskej armády - sa Ankare podarilo vytlačiť z pohraničia bojovníkov IS a súčasne zastaviť ďalší postup sýrskych Kurdov podporovaných Spojenými štátmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies