Turecko zasiahlo pozície Islamského štátu v Sýrii, zabilo 34 džihádistov

NETKY.SK • 2 Máj 2016, 09:53 • 2 min
Turecko zasiahlo pozície Islamského štátu v Sýrii, zabilo 34 džihádistov

ISTANBUL - Turecké vojenské velenie dnes informovalo, že jeho ozbrojené sily zasiahli pozície extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii, pričom zabili 34 džihádistov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes turecká agentúra Anadolu, ktorej správu sa agentúre AP nepodarilo overiť z nezávislého zdroja.

 

Podľa agentúry Reuters pri nedeľňajšom ostreľovaní turecké jednotky zlikvidovali na území Sýrie šesť dopravných prostriedkov a šesť palebných pozícií IS.

 

Turecká armáda obvykle opätuje paľbu prichádzajúcu z palebných postavení v Sýrii. Rozkaz v tomto zmysle bol zrejme vydaný aj v nedeľu po tom, ako turecké pohraničné mesto Kilis zasiahli ďalšie štyri rakety vypálené zo Sýrie, pričom bolo zranených osem ľudí.

 

Turecko okrem toho už niekoľko mesiacov zažíva samovražedné atentáty, ako aj útoky kurdských ozbrojencov.

Posledný útok tohto druhu sa odohral uplynulú nedeľu, keď pred policajnou stanicou v meste Gaziantep na juhu Turecka explodovala v aute nastražená nálož. K tomuto útoku sa zatiaľ nikto nepriznal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona