Turecko zadržalo asi 50 ľudí podozrivých z napojenia na IS

NETKY.SK • 18 Október 2015, 12:21 • 2 min
Turecko zadržalo asi 50 ľudí podozrivých z napojenia na IS

ANKARA - Turecká polícia dnes na 17 miestach v Istanbule podnikla sériu razií, pri ktorých zatkla asi 50 ľudí podozrivých z napojenia na extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Anadolu. Spresnila, že všetci zadržaní sú cudzinci, ktorí mali v pláne vycestovať do oblastí bojov v Iraku a v Sýrii. Agentúra neposkytla informácie o štátnej príslušnosti zadržaných. Podľa nej pricestovali do Turecka nedávno a boli pod dohľadom príslušných služieb.

 

Zatýkanie súvisí so simultánnymi bombovými atentátmi, ktoré sa minulú sobotu odohrali v Ankare. Zomrelo pri nich najmenej 102 ľudí. Podľa nepotvrdených správ útoky spáchali členovia tureckej bunky IS.


V dôsledku útokov a pod tlakom svojich spojencov Turecko sprísnilo bezpečnostné opatrenia pozdĺž svojej 910 kilometrov dlhej hranice so Sýriou, aby tak zabránilo prenikaniu ozbrojencov IS zo Sýrie do Turecka a späť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona