Turecko zadržalo 21 osôb podozrivých z členstva v Islamskom štáte

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 13:00 • 2 min
Turecko zadržalo 21 osôb podozrivých z členstva v Islamskom štáte

ISTANBUL - Polícia dnes podnikla razie po celom Turecku a zadržala 21 ľudí, väčšinou podozrivých z členstva v extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Traja zo zadržaných sú cudzinci. Úrady sú presvedčené, že plánovali vstúpiť na územie susednej Sýrie a bojovať tam v radoch IS, ktorý vedie boje proti silám prezidenta Bašára Asada i proti opozičným skupinám podporovaným západnými spojencami Turecka. 


Pod tlakom členov NATO sa Turecko viac snaží brániť zahraničným bojovníkom prenikať do susednej Sýrie a začleňovať sa tam do radov Islamského štátu, ktorý brutálnymi metódami zavádza fundamentalistickú islamskú ideológiu, komentuje agentúra Reuters. 


Turecký premiér Ahmet Davutoglu vyhlásil, že sýrsky konflikt predstavuje pre Turecko hlavnú hrozbu. Kvôli bezpečnostným obavám už maloázijská krajina zakázala vstup tisícom cudzincov. 


Predstavitelia protiteroristického oddelenia v istanbulskom policajnom sídle sa odmietli k správe agentúry Anadolu vyjadriť. 


Úrady pri súbežných operáciách dnes na svitaní skonfiškovali lovecké pušky a muníciu v Istanbule a v neďalekom Kocaeli, ako aj v mestách Šanliurfa a Mersin na juhu Turecka pri hraniciach so Sýriou, doplnila informácie agentúra Anadolu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona