Turecko: Záchranári našli telo posledného uviaznutého baníka

NETKY.SK • 16 Október 2022, 08:09 • 2 min
Turecko: Záchranári našli telo posledného uviaznutého baníka

ISTANBUL - Tureckí záchranári našli telo posledného uviaznutého baníka, ktorý je 41. obeťou výbuchu metánu v bani na severe Turecka. V sobotu o tom informoval turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

slovakia

left justify in out

TASR správu prevzala z agentúry AFP. "Našou prioritou bolo nájsť baníkov v štôlňach. Konečne sme našli telo posledného z nich," uviedol Erdogan, čím po takmer 20 hodinách ukončil pátracie a záchranárske operácie. Nešťastie sa odohralo v meste v meste Amasra na tureckom pobreží Čierneho mora. K výbuchu došlo v piatok chvíľu pred západom slnka a záchranné práce komplikovala tma, pričom väčšina prvotných informácií o baníkoch uviaznutých vo vnútri pochádzala od ich kolegov, ktorým sa podarilo vyliezť relatívne bez zranení. Turecký minister vnútra Süleyman Soylu vyhlásil, že pri výbuchu utrpelo zranenia 28 osôb. V bani sa v čase výbuchu nachádzalo asi 110 ľudí. Piatková banská havária patrí medzi najtragickejšie priemyselné nehody v Turecku za posledných niekoľko rokov. Turecko zažilo najtragickejšie banské nešťastie v roku 2014, keď pri výbuchu v bani v meste Soma na západe krajiny zahynulo 301 baníkov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona