Turecko začalo uplatňovať predpisy obmedzujúce pohyb Sýrčanov na jeho území

NETKY.SK • 23 September 2015, 16:27 • 2 min
Turecko začalo uplatňovať predpisy obmedzujúce pohyb Sýrčanov na jeho území

ANKARA - Turecko začalo v praxi presadzovať dlho neuplatňované predpisy obmedzujúce pohyb a cestovanie Sýrčanov v rámci krajiny. Ankara pristúpila k opatreniu sčasti aj z obáv, že voľný prúd migrantov cez krajinu nepriaznivo vplýva na obraz Turecka vo svete.

slovakia

left justify in out

Z vládneho dokumentu, ktorý dnes získala tlačová agentúra AP, a z rozhovorov s tureckými predstaviteľmi aj migrantmi vyplýva, že predpisy sa momentálne uplatňujú len s cieľom zabrániť migrantom dostať sa do tureckého pohraničného mesta Edirne.

 

Tam, neďaleko gréckej hranice, totiž stovky migrantov uskutočňujú okupačný protest. Podľa vedúceho Výskumného centra pre migráciu na Kočovej univerzite v Istanbule Ahmeta Ičduyga sú opatrenia znakom toho, že Turecko je odhodlané snažiť sa lepšie zvládnuť obrovský prílev utečencov na svojom území. "V prípade Sýrčanov je to prvýkrát, čo sa turecká vláda pokúša byť prísnejšia v otázke ich pohybu. Robí s tým poriadky," vyhlásil Ičduygu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies