Turecko začalo evakuovať veľvyslanectvo v Kyjeve

NETKY.SK • 11 Marec 2022, 18:39 • 2 min
Turecko začalo evakuovať veľvyslanectvo v Kyjeve

ANKARA - Turecko začalo evakuovať zamestnancov svojho veľvyslanectva v Kyjeve po tom, čo sa k ukrajinskej metropole priblížili ruské jednotky. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

 

Postup ruských vojsk ku Kyjevu pokračoval aj v priebehu piatka, pričom hrozí, že mesto úplne obkľúčia.

Turecko bolo spolu s Poľskom je jednou z posledných krajín, ktoré nechali svoje veľvyslanectvá v Kyjeve aj napriek zhoršujúcej sa situácii. Turecké veľvyslanectvo sa presťahuje do mesta Černovice blízko hraníc s Rumunskom.

 

Podľa ukrajinských orgánov bolo z Kyjeva v priebehu stredy a štvrtka evakuovaných takmer 20 000 osôb. Kyjevský primátor Vitalij Kličko uviedol, že z mesta utiekla už viac ako polovica obyvateľov a metropola sa "mení na pevnosť". Dodal, že opevňujú "každú ulicu, budovu a každý kontrolný bod".

 

Podľa piatkového vyhlásenia OSN od začiatku ruskej invázie opustilo Ukrajinu už viac ako dva a pol milióna ľudí, pričom ďalšie dva milióny sa museli premiestniť v rámci krajiny.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies