Turecko zablokovalo sociálnu sieť Twitter!

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 06:46 • 2 min
Turecko zablokovalo sociálnu sieť Twitter!

ANKARA - Turecko v noci na dnes obmedzilo prístup na sociálnu sieť Twitter len niekoľko hodín po tom, ako sa premiér Recep Tayyip Erdogan vyhrážal jeho "vykorenením".

slovakia

left justify in out

Na populárnej sociálnej sieti boli zverejnené nahrávky odpočutých rozhovorov, ktoré poškodili reputáciu vlády pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami, napísala agentúra AP.
     

Veľa používateľov sa dnes v ranných hodinách stretlo na Twitteri s oznámením tureckého telekomunikačného úradu, v ktorom im oznamuje uzatvorenie prístupu s odvolaním sa na súdny príkaz.
     

Hovorca Twitteru Nu Wexler oznámil, že spoločnosť problém skúma. Nespresnil, či k výpadku došlo v celej krajine.
     

Twitterové konto @policy už skôr informovalo tureckých používateľov, že môžu posielať správy prostredníctvom SMS, ale nie je jasné, či budú v krajine viditeľné.
     

Viceprezidentka Európskej komisie Neelie Kroesová kritizovala zákaz jej konta ako "nepodložený, nezmyselný a zbabelý". Turecký ľud a (medzinárodné) spoločenstvo to budú vnímať ako cenzúru," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies