Turecko vyzvalo moslimské krajiny na jednotnú podporu Palestínčanov

NETKY.SK • 19 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Turecko vyzvalo moslimské krajiny na jednotnú podporu Palestínčanov

ISTANBUL - Turecko vyzvalo v piatok moslimské krajiny, aby zostali jednotné v podpore Palestínčanov a usilovali sa zabrániť tomu, že sa iné krajiny pridajú k Spojeným štátom pri premiestnení svojich veľvyslanectiev v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzalema. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu vyhlásil, že zmienené "nelegálne" rozhodnutie USA podnietilo Izrael k tomu, aby "chladnokrvne masakroval nevinných Palestínčanov".

 

Turecko zvolalo piatkový mimoriadny summit Organizácie islamskej spolupráce (OIC) po tom, ako izraelské sily zabili tento týždeň na hranici pásma Gazy desiatky ľudí.

 

Čavušoglu vo vystúpení na zasadnutí OIC v Istanbule tiež povedal, že "musíme zabrániť, aby ďalšie krajiny nasledovali príklad USA".

Šéf tureckej diplomacie dodal, že je potrebné podniknúť "preventívne opatrenia" v rámci OIC po tom, ako niektorí členovia organizácie v decembri hlasovali v OSN proti dokumentu kritizujúcemu rozhodnutie Washingtonu o presune ambasády, zdržali sa hlasovania alebo neboli na hlasovaní prítomní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona