Turecko vyhostilo spravodajcu nemeckej ARD Volkera Schwencka

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 16:05 • 2 min
Turecko vyhostilo spravodajcu nemeckej ARD Volkera Schwencka

ISTANBUL/STUTTGARD - Turecko neumožnilo dnes spravodajcovi prvého programu nemeckej verejnoprávnej televízie ARD Volkerovi Schwenckovi vstup na územie krajiny.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií SWR, na ktoré sa odvoláva tlačová agentúra DPA, zastavili šéfa televízneho štúdia ARD v egyptskej Káhire, ktorý chcel nakrútiť reportáž o utečencoch v turecko-sýrskom pohraničí, orgány na letisku v Istanbule po tom, ako pricestoval z egyptskej metropoly. Turecká tlačová agentúra popoludní informovala o novinárovom vyhostení z krajiny. Podľa samotného Schwencka mu žiadne dôvody tohto postupu neoznámili.

 

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí v Berlíne potvrdilo, že vie o vyhostení nemeckého občana, ktorého meno ani profesiu neuviedlo, a súčasne informovalo, že s ním boli v kontakte tak centrála diplomacie z nemeckej metropoly, ako aj pracovníci miestneho nemeckého generálneho konzulátu.


Nemecká tlačová agentúra pripomína, že Schwenck v minulosti informoval často zo severu Sýrie ovládaného povstalcami, kam novinári obvykle cestovali cez turecké územie. Turecko takéto cesty dlho trpelo alebo dokonca povoľovalo. Medzičasom ich však hodnotí ako ilegálne prekročenie štátnej hranice a v uplynulých mesiacoch už viacerým žurnalistom odmietlo v tejto súvislosti umožniť vstup na svoje územie alebo ich dokonca vyhostilo pre ich ilegálne prekročenie.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies