Turecko v odvete za mínometné útoky ostreľovalo pozície IS v Sýrii

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 14:04 • 2 min
Turecko v odvete za mínometné útoky ostreľovalo pozície IS v Sýrii

ANKARA - Turecké delostrelecké jednotky ostreľovali dnes pozície extrémistickej organizácie Islamský štát (IS/Dáiš) v Sýrii, odkiaľ predtým islamisti vypálili niekoľko rakiet na turecké územie.

slovakia

left justify in out

Ako spresnila agentúra AP, dnes skoro ráno dopadli do oblasti tureckého mesta Kilis pri hraniciach so Sýriou dve mínometné strely. Jedna zasiahla penzión a druhá dopadla na pole v blízkosti autobusovej stanice. Podľa miestneho guvernéra zranenia pri tom utrpelo osem ľudí, pričom stav dvoch z nich je vážny.Úrady po incidente nariadili evakuáciu detí z blízkeho detského centra, ktoré dočasne slúži ako škola pre sýrskych utečencov.

 

V podobných situáciách, ako je dnešná, turecké jednotky obvykle v odvete ostreľujú ciele Islamského štátu v Sýrii. Dnes nimi boli pozície Dáišu v blízkosti štyroch dedín v okolí mesta Azáz na severe Sýrie, informovala agentúra Anadolu. S odvolaním sa na informované zdroje agentúra dodala, že odvetné útoky tureckej armády pokračujú.

 

K vývoju v turecko-sýrskom pohraničí sa dnes vyjadril aj turecký premiér Ahmet Davutoglu, keď vyhlásil, že turecká armáda reagovala na mínometnú paľbu zo Sýrie "okamžite a v súlade so svojimi povinnosťami". "Sme odhodlaní urobiť každý krok, ktorý je nutný," zdôraznil Davutoglu.

 

AP pripomína, že pohraničné oblasti Sýrie, ktoré na tureckej strane priliehajú k regiónu Kilis, majú pod kontrolou jednotky Islamského štátu, milície sýrskych Kurdov a protivládni sýrski povstalci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies