Turecko ukončilo samotku zadržiavaného nemeckého novinára Yücela

NETKY.SK • 4 December 2017, 14:50 • 2 min
Turecko ukončilo samotku zadržiavaného nemeckého novinára Yücela

BERLÍN - Nemecká vláda v pondelok privítala rozhodnutie Turecka ukončiť samotku nemecko-tureckého novinára a dopisovateľa denníka Die Welt Deniza Yücela, zadržiavaného niekoľko mesiacov pre obvinenia zo špionáže.

slovakia

left justify in out

Vláda však opäť zdôraznila svoju požiadavku, aby boli novinár a ďalší ľudia prepustení, pretože podľa Berlína je ich zadržiavanie politicky motivované, informuje agentúra AP. Hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert uviedol, že zlepšenie Yücelových podmienok zadržiavania je "malým krokom" vpred.

 

"Nič sa však nemení na požiadavke nemeckej vlády, aby boli prepustení nemeckí občania, väznení v Turecku na základe nezrozumiteľných dôvodov," dodal. Yücela zatkli 14. februára. Turecké úrady ho obviňujú zo šírenia teroristickej propagandy a z podnecovania nenávisti, ako aj zo špionáže. Yücel tieto obvinenia odmieta. Yücel je jedným z deviatich Nemcov, ktorých podľa nemeckého ministerstva zahraničných vecí zadržiavajú v Turecku "pre politicky motivované obvinenia".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies