Turecko tvrdí, že pri pozemných a leteckých útokoch zabili stovku militantov IS

NETKY.SK • 28 Máj 2016, 12:37 • 2 min
Turecko tvrdí, že pri pozemných a leteckých útokoch zabili stovku militantov IS

ANKARA - Dovedna 104 militantov z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) zahynulo v piatok večer pri náletoch vzdušných síl koalície vedenej Spojenými štátmi a paľbe tureckého delostrelectva, informovala dnes turecká tlačová agentúra Anatólia.

slovakia

left justify in out

Letecké útoky sa uskutočnili niekoľko hodín po tom, čo rakety vypálené zo sýrskeho územia zasiahli juhoturecké pohraničné mesto Kilis a zranili piatich ľudí.

 

Koaličné nálety a ostreľovanie z tureckých ťažkých zbraní zničili aj sedem budov, ktoré džihádisti z Islamského štátu používali ako veliteľské centrály.

 

Tvrdenie o počte obetí a vzniknutých hmotných škodách však nebolo možné nezávisle overiť a Turecko ani priebežne nevysvetľuje, ako dokáže spočítať mŕtvych či ranených v Sýrii, zamýšľa sa agentúra AP.

 

Cezhraničná paľba zo Sýrie si v pohraničnom tureckom Kilise vyžiadala tento rok už 21 obetí na životoch a desiatky ďalších ranených.

 

Oficiálni predstavitelia vinia z týchto útokov Islamský štát, ktorý má v severnej Sýrii svoje základne. Turecko na takúto agresiu zvyčajne reaguje ostreľovaním pozícií Islamského štátu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies