Turecko sa zaviazalo stiahnuť svojich vojakov zo severného Iraku

NETKY.SK • 20 December 2015, 09:01 • 2 min
Turecko sa zaviazalo stiahnuť svojich vojakov zo severného Iraku

ISTANBUL - Turecko včera priznalo, že medzi ním a Irakom došlo k "nedorozumeniu" v súvislosti s nedávnym vyslaním tureckých vojakov na vojenskú výcvikovú základňu v severnom Iraku. Citovala turecké ministerstvo zahraničných vecí, ktoré vo vyhlásení uviedlo, že Turecko bude pokračovať v odsune svojich vojakov zo severoirackej provincie Nineveh, kde sa základňa nachádza. Nepovedalo však, dokedy ich stiahne.

slovakia

left justify in out

Príslušníci tureckej armády pôsobia v oblasti pri severoirackom Mósule, ktorý ovláda extrémistická skupina Islamský štát (IS), už od minulého roku. Začiatkom decembra tam však vyslalo stovky nových vojakov, čo vyvolalo protesty irackej vlády i verejnosti. 

Ankara trvá na tom, že títo vojaci majú chrániť tureckých vojenských poradcov, ktorí poskytujú výcvik irackým silám bojujúcim proti IS. Iracká vláda však tvrdí, že nasadenie stoviek tureckých vojakov prebehlo bez jej vedomia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona