Turecko s odvolaním sa na prímerie zrušilo zákaz letov na letisko Ben Guriona

NETKY.SK • 26 Júl 2014, 13:00 • 2 min
Turecko s odvolaním sa na prímerie zrušilo zákaz letov na letisko Ben Guriona

ISTANBUL - Turecko po dosiahnutí prímeria medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi zrušilo dnes zákaz letov na letisko Ben Guriona v izraelskom Tel Avive.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters na základe oznámenia tureckého Generálneho riaditeľstva civilného letectva (SHGM).
      

"Berúc do úvahy momentálnu situáciu pokoja zbraní, bol zákaz letov na letisko Ben Guriona až do nasledujúceho oznámenia zrušený," napísal štátny úrad tureckej leteckej dopravy na svojom účte na Twitteri. 
      

Zákaz, ktorý zaviedlo SHGM v utorok v priebehu dňa, bol kvôli bezpečnostným obavám niekoľkokrát predĺžený.
      

V pásme Gazy začalo dnes ráno o 08.00 h miestneho času (07.00 SELČ) platiť 12-hodinové humanitárne prímerie medzi Izraelom a hnutím Hamas, ktorého uzavretie požadovala OSN.
      

O dlhodobejšom pokoji zbraní by sa malo čo najskôr rokovať v Paríži, kam Francúzsko pozvalo šéfov diplomacií USA, Británie, Nemecka, Talianska, EÚ, Turecka a Kataru. Na schôdzke však nebudú prítomní predstavitelia Izraela, Hamasu ani Palestínskej samosprávy. 
      

Podľa palestínskych zdrojov zahynulo počas 18 dní trvajúceho konfliktu v Gaze už minimálne 881 Palestínčanov (prevažne civilistov). Izrael udáva na svojej strane 36 mŕtvych vrátane 32 vojakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies