Turecko poslalo do Sýrie ďalšie tanky, spustilo novú fázu operácie Štít Eufratu

NETKY.SK • 3 September 2016, 17:07 • 2 min
Turecko poslalo do Sýrie ďalšie tanky, spustilo novú fázu operácie Štít Eufratu

ISTANBUL - Turecko spustilo dnes v severnej Sýrii novú fázu operácie Štít Eufratu, v rámci ktorej prekročila hranice ďalšia skupina tureckých tankov.

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na správy tureckých médií.

 

Najmenej 20 tankov a päť obrnených vozidiel prešlo cez hranicu pri tureckom meste Elbeyli, približne 55 kilometrov západne od severosýrskeho Džarábulusu. V rámci novej fázy operácie má byť "vyčistené od teroristických elementov" územie východne od Džarábulusu až po mesto Azáz.

 

Tankovú inváziu podporila delostrelecká paľba zameraná na pozície extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), uviedla štátna agentúra Anadolu.

 

Turecká pozemná operácia v severnej Sýrii s označením Štít Eufratu sa začala 24. augusta, keď hranicu prekročila prvá skupina tureckých tankov.

 

Deklarovaným cieľom ofenzívy je vyčistiť prihraničnú oblasť od džihádistov a zároveň zamedziť tomu, aby uvoľnený priestor využili tamojšie kurdské sily na rozšírenie územia pod svojou kontrolou.

 

Tureckej armáde sa už v spolupráci s jednotkami povstaleckej Slobodnej sýrskej armády podarilo dobyť pohraničné mesto Džarábulus, ktoré ovládali militanti z IS. Ankarou podporovaní povstalci oslobodili aj viacero obcí v okolí Džarábulusu.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies