Turecko poskytuje útočisko viac ako 3,5 milióna migrantom, tvrdí minister Soylu

NETKY.SK • 16 Február 2017, 07:25 • 2 min
Turecko poskytuje útočisko viac ako 3,5 milióna migrantom, tvrdí minister Soylu

ISTANBUL - Turecko v súčasnosti poskytuje útočisko viac ako 3,5 milióna utečencom a migrantov, uviedol dnes podľa agentúry Anadolu turecký minister vnútra Süleyman Soylu.

slovakia

left justify in out

Jeho krajina doposiaľ prijala 3.551.078 migrantov a utečencov, čo je trikrát viac než prijali dohromady všetky členské štáty Európskej únie, povedal ďalej Soylu.

 

Približne 2,9 milióna z týchto osôb sú podľa tureckej vlády migranti zo Sýrie. Mnohí ďalší utiekli z krajín ako Irak a v Turecku tiež hľadajú útočisko.

 

Turecko doposiaľ zamietlo vstup na svoje územie asi 52.075 zahraničným extrémistom pochádzajúcim zo 145 krajín, dodal Soylu. Úrady zároveň podľa jeho slov vydali príkaz na deportáciu 4369 osôb z 99 krajín.

 

Ankara v minulosti čelila obvineniam z toho, že nedokázala zabrániť zahraničným extrémistom, aby Turecko využívali ako tranzitnú krajinu a dostali sa cez jeho územie do susednej Sýrie, kde prebieha občianska vojna.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
pracovnik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona