Turecko po útoku IS posilní bezpečnosť svojich hraníc so Sýriou

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 19:11 • 2 min
Turecko po útoku IS posilní bezpečnosť svojich hraníc so Sýriou

ISTANBUL - Turecko posilní bezpečnostné opatrenia na svojich hraniciach so Sýriou v reakcii na dnešný samovražedný útok v pohraničnom meste Suruč, pri ktorom zahynulo 30 ľudí a ďalších takmer 100 utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

"Stretli sme sa s bezpečnostnými činiteľmi a pripravovali sme kroky, ktoré podnikneme. Zachováme a posilníme opatrenia na našej hranici zo Sýriou," vyhlásil na tlačovej konferencii turecký premiér Ahmet Davutoglu, ktorého citovala agentúra Reuters. 


Všetky predbežné dôkazy podľa Davutogla naznačujú, že za samovražedným bombovým útokom v Suruči na juhovýchode Turecka stojí extrémistická organizácia Islamský štát (IS), ktorá však zatiaľ zodpovednosť oficiálne neprevzala. 


Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan počas návštevy Cypru vydal vyhlásenie, v ktorom "osobne odsúdil a preklial" páchateľov tohto barbarského činu. 
K výbuchu došlo napoludnie miestneho času pred kultúrnym centrom mesta Suruč, ktoré leží asi desať kilometrov od sýrskych hraníc. V stredisku sa práve konala konferencia tureckej a kurdskej socialistickej mládeže venovaná obnove bojmi zničeného sýrskeho mesta Kobané, ktoré sa stalo symbolom boja Kurdov voči IS. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies