Turecko plánuje vyslať flotilu s humanitárnou pomocou do Gazy

NETKY.SK • 12 August 2014, 06:46 • 2 min
Turecko plánuje vyslať flotilu s humanitárnou pomocou do Gazy

ISTANBUL - Turecká pro-palestínska skupina v pondelok oznámila, že plánuje vyslať lode s humanitárnou pomocou do pásma Gazy aj napriek izraelskej blokáde.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters.
      

Podobný pokus prekazili pred štyrmi rokmi izraelské komandá, ktoré napadli plavidlá flotily mieriacej do pásma Gazy. o život vtedy prišlo desať Turkov.
      

Plán na vyslanie ďalších lodí sa môže stať prekážkou pri obnove pokazených diplomatických vzťahov medzi Tureckom a Izraelom. Ankara v nedeľu oznámila, že vyslala lietadlo pre štyroch ľudí, vrátane jedného dieťaťa, ktorých malo previezť na ošetrenie v nemocniciach v Turecku. Minister zahraničných vecí Ahmet Davutoglu minulý týždeň uviedol, že Ankara pracuje na vytvorení leteckého koridoru pre prevoz vážne zranených do Turecka.
      

Humanitárna nadácia IHH oznámila, že aktivisti z 12 krajín sa rozhodli zorganizovať konvoj do Gazy "v tieni najnovšej izraelskej agresie".
      

"Koalícia slobodnej flotily potvrdila - keďže väčšina vlád sú spoluvinníkmi - že zodpovednosť za spochybnenie izraelskej blokády leží na pleciach občianskej spoločnosti," vyhlásila skupina po stretnutí minulý týždeň v Istanbule.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies