Turecko označilo nemecké politické prúdy za podnecujúce diskrimináciu a rasizmus

NETKY.SK • 4 September 2017, 13:13 • 2 min
Turecko označilo nemecké politické prúdy za podnecujúce diskrimináciu a rasizmus

ISTANBUL - V nemeckých politických prúdoch je rozšírený populizmus a politika marginalizácie, čo podnecuje "diskrimináciu a rasizmus", uviedol dnes hovorca tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

slovakia

left justify in out

Ibrahim Kalin zverejnil na Twitteri sériu deviatich príspevkov po nedeľnej televíznej debate medzi nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou (CDU/CSU) a jej vyzývateľom Martinom Schulzom (SPD), v ktorej sa Turecko často spomínalo.

 

Obaja lídri naznačovali, že Ankara nevstúpi do Európskej únie. Merkelová by zastavila Turecku finančnú pomoc a Schulz priamo vyzval na zastavenie prístupových rozhovorov, pripomína agentúra DPA.

 

Kalin uviedol, že počas debaty sa ignorovali problémy Nemecka a namiesto toho sa útočilo na Turecko, čo je podľa neho znakom európskej krátkozrakosti. Obvinil pritom Berlín z podpory "pučistov a teroristov".

 

Erdoganov hovorca dodal, že nezáleží na tom, kto vyhrá nadchádzajúce voľby v Nemecku, pretože "je jasné, ktorá mentalita zvíťazí".

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies