Turecko odvetilo na samovražedný útok islamistov výstrelmi, zabili stovky militantov

NETKY.SK • 14 Január 2016, 14:47 • 2 min
Turecko odvetilo na samovražedný útok islamistov výstrelmi, zabili stovky militantov

ANKARA - Turecké pozemné sily za uplynulé dva dni vystrelili takmer 500-krát na ciele takzvaného Islamského štátu (IS) v Sýrii, pričom zabili takmer 200 militantov. Povedal to dnes turecký premiér Ahmet Davutoglu, ktorého citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa premiéra išlo o odvetu za utorňajší útok samovražedného atentátnika v centre Istanbulu, pri ktorom prišlo o život desať nemeckých turistov. Páchateľom bol člen IS, ktorý prišiel do Turecka ako utečenec zo susednej Sýrie.


Davutoglu dnes na konferencii tureckých veľvyslancov v Ankare vyhlásil, že od istanbulského útoku turecké delostrelectvo a tankové sily vystrelili takmer 500-krát na ciele IS v Sýrii a Iraku. Za ostatných 48 hodín zabili bezmála 200 militantov IS vrátane takzvaných regionálnych lídrov.


Monitorovacie skupiny a aktivisti z regiónu však uviedli, že nemajú informácie o rozsiahlom ostreľovaní zo strany Turecka ani o údajných početných obetiach na strane Islamského štátu, uviedla agentúra DPA.


Premiér tiež vyjadril odhodlanie zintenzívniť aj prebiehajúce nálety voči cieľom IS, ak sa ukáže potreba takéhoto kroku. Turecká vláda je podľa neho rozhodnutá vyhnať bojovníkov tejto extrémistickej organizácie z oblastí pri hraniciach Turecka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies